Studijoj

„Liūdni slibinai“ kviečia ilsėtis žiūrint, kaip kiti dirba

2013 07 03

Ironiško žodžio kišenėje neieškantys „Liūdni slibinai“ kviečia ilsėtis žiūrint, kaip dirba kiti. Siekdami, kad pajūryje poilsiaujantys tautiečiai gautų kokybišką poilsį, „Liūdni Slibinai“ šį penktadienį Palangoje restorane – klube „Vandenis“ surengs koncertą, pilną juodo darbo.

„Pripažinkime, juk labiausiai pailsime matydami, kaip kiti dirba. Vieni įvertina savo laisvą laiką stebėdami artojus laukuose, antri po aikštelę bėgiojančius sportininkus, treti – matydami už baro plušančius barmenus. O štai tiems, kuriems patinka stebėti scenos darbuotojus, mes stengsimės pareigingai atiduoti duoklę“, – sako „Liūdnų slibinų“ didysis žmogus Vaidas Kublinskas.

Artistiškais pasirodymais pasižymintys „Liūdni slibinai“ atsakingai ruošiasi darbui ant scenos. Dominykas Vaitiekūnas kasryt daro mankštą su piruetais ir repetuoja savo gundantį žvilgsnį. Grupės moteris Aistė Lasytė miklina pirštus, besistengdama pataikyti į didžiąją dalį pianino klavišų. Vaidas Kublinskas įnirtingai dirba prie knygų, rinkdamas Lietuvos poetų nuoširdžiai aprašytus darbo vargus ir džiaugsmus.

Ne vieną lietuvių tautos darbo ir poilsio akimirką apdainavę „Liūdni slibinai“ tikina, kad į Palangos koncertą atėję klausytojai bent dvi valandas galės nesidrovėdami mėgautis kitų darbu ir ilsėtis. Šmaikščiosios grupės nariai pažada mainais už tai nereikalauti nė vieno pritūpimo, kambario išsiurbimo ar puodelio išplovimo. Netgi filosofines ar egzistencines problemas „Liūdni slibinai“ bent porai valandų draugiškai perims ant savo pečių.

Geriausios 2012 metų grupės titulą nešiojantys „Liūdni slibinai“ padirbėję pajūryje tęs darbą muzikos festivaliuose. Sekmadienį grupė pasirodys Bardų vasaros festivalyje. Liepos 13 d. atlikėjai dalyvaus miesto dydžio festivalyje „Tamsta Muzika“, rugpjūčio 3 d. sproginėjančiame „Granatos Live“. Rugpjūčio viduryje teatrališkieji liūdėtojai sugrįš į pajūrį, kur koncertuos gyvos muzikos festivalyje „Karklė“.