Naują albumą pristatančiuose koncertuose – jokių „Ė“

2012 09 18

 

Lietuvių skausmą bei negandas nesigėdijantys viešai apdainuoti „Liūdni slibinai“ pirmosiomis spalio dienomis pristatys antrąjį savo albumą – „Albumą be jokių Ė“. Naujo albumo bei ketverių metų gimtadienio proga „Liūdni slibinai“ surengs koncertus be jokių „Ė“ Klaipėdoje, Alytuje, Šiauliuose, Panevėžyje, Vilniuje ir Kaune

Šįkart grupė skatins lietuvius atsisakyti įvairių „Ė“. Nuo seno lietuvių kultūroje ir kalboje vyravusi raidė naujame albume bei koncertiniame ture simbolizuos dvasios konservantus, trukdančius žmonėms judėti, augti bei jaustis prasmingai.

„Mūsų antrasis albumas ir artėjantis turas yra dar du svarbūs žingsniai mūsų pagrindinio tikslo link – kad Lietuvoje kiekvienas žmogus jaustų tvirtą žemę po kojom ir aukštą dangų virš galvos, iki kurio tik auk ir auk. Todėl, atsižvelgdami į nūdienos kupiną „Ė“ pasaulį, skatinsime kiek įmanoma atsisakyti žalingųjų „Ė“ – ne gėdytis, o išdrįsti, ne sėdėti, o eiti, ne bumbėti, o keisti“, – teigia grupės smegenų be „Ė“ savininkas  Vaidas Kublinskas.

Koncertuose be jokių „Ė“ skambėsianti muzika valys žmogų nuo  vidinės taršos bei  bei ragins atsisakyti pozicijos „ė!“, dažnai naudojamos aplinkinių atžvilgiu. Iš natūralių jausmų, minčių ir garsų ruošiama programa  paskatins propaguoti kalbinių, dvasinių ir intelektualinių minčių rūšiavimą bei antrinį panaudojimą. Juk, kaip teigia spalvingieji liūdesio maištininkai, jeigu kažkas sudaužė širdį, nereikia jos iškart mesti į konteinerį – ją galima suklijuoti ir panaudoti dar ne kartą.

Scenoje skambės per paskutinius dvejus metus pagal žinomų Lietuvos poetų, lietuvių liaudies bei pačių grupės narių tekstus sukurtos dainos. Atėję į koncertą be jokių „Ė“ galės pirmieji išgirsti ir naujausius „Liūdnų slibinų“ kūrinius. Sielos ir aplinkos ekologiją skatins pagal Antano Baranausko „Anykščių šilelį“ trijulės parengta daina. Repertuarą taip pat papildys Maironio žodžiais atliekamos dainos „Išnyksiu kaip dūmas“ bei „Kas tas paslaptis suprastų“. Nuo dvasinės žmogaus būsenos neatsiejamos gamtos priežiūra paskatins susirūpinti kaimynai Kažkas, Betkas ir Niekas ekologijos himne „Netvarka“.

Koncertuose be jokių „Ė“ bus ir du švieži „Liūdnų slibinų“ ingridientai. Perkusijų ritmais kovingą išsivalymo dvasią budins Gediminas Augustaitis, o vadovautis gyvenimo be jokių „Ė“ tiesomis kvies boso partiją atliekantis Laimonas Matas.

Koncertinį turą „Liūdni slibinai“ pradės spalio 5 d. Klaipėdoje, o spalio 6 dieną grupė pirmą kartą surengs koncertą Alytuje. Spalio 11 d. koncertas be jokių „Ė“ vyks Šiauliuose, spalio 18 d. gimtajame Dominyko Vaitiekūno Panevėžyje, spalio 19 d. liūdnoji programa griausmingai skambės Vilniuje, o spalio 26 d. ekologišką turą užbaigs pasirodymas Kaune.

TURO INFORMACINIAI DRAUGAI: