„Liūdni slibinai“ žadins Maironį Londone

2012 02 22

Po žiemos darbų išlindę iš įrašų studijos, kur ruošia savo antrąjį albumą, „Liūdni slibinai“ skelbia liūdną žinią – kovo pirmąjį savaitgalį grupė išvyksta į Londoną. Tautiečių troškulio ir alkio pilname mieste grupė surengs pirmąjį turo „Pavasario balsai“ koncertą. Šaukdami šilumą į širdis ir šviesą į protus bei pagerbdami artėjančias tautos dainiaus Maironio 150 – ąsias gimimo metines, „Liūdni slibinai“ pakvies kiekvieną lietuvį atrasti Maironį savyje.

„Londonas pats pašaukė, o mes liūdnai atsišaukėme ten gyvenantiems tėvynainiams. Ne tik todėl, kad paragintume tautą karališkoje šalyje, bet ir todėl, kad Aistė Lasytė nori pasivažinėti metro, o Vaidas Kublinskas norėtų „išbandyti“ savo alternatyvų grožį kitame margojo pasaulio krašte“, – sako kovo 3 dieną Londone esančioje „The Cave Gallery“ koncertuosiančių „Liūdnų slibinų“ žymusis narys Dominykas Vaitiekūnas.

Teatrališkai muzikinis turas „Pavasario balsai“ skelbs šiltojo sezono pradžią, skatins apsivalyti nuo per žiemą susikaupusių nešvarumų bei pagerbs į kraują įaugusį vardą nešantį Lietuvos poetą. „Liūdni slibinai“ pasiūlys kiekvienam paieškoti savyje slypinčio Maironio – ne to, kuris nuo dvidešimtinės kupiūros išmintingai žvelgia, o to, kuris Lietuvos iš širdies išraut negali ir romantizmu apipintą grožį mūsų tėvynės mato.

Šiuo metu „T.Ė.T.Ė“ apdovanojimų „Tautos balso“ nominacijoje nominuoti „Liūdni slibinai“, sugrįžę iš Jungtinės Karalystės tęs pavasarinius pasirodymus gimtojoje žemėje. Planuojama surengti autorinius koncertus Kaune (kovo 15 d.), Panevėžyje (kovo 16 d.), Šiauliuose (kovo 22 d.), Vilniuje (kovo 23 d.) ir Klaipėdoje (kovo 29 d.).

Koncertuose klausytojų lauks ne tik krūtinę atveriančios dainos iš pirmojo grupės „Albumo, raginančio tautą“, bet ir iš šį rudenį pasirodysiančio naujojo albumo, kurio pavadinimas kolkas kruopščiai slepiamas. Atėję į koncertus taip pat galės gyvai pamatyti labai išgarsėjusį, bet vis dar tokį patį mažą, Dominyką Vaitiekūną, niekuomet nejuokaujantį, bet visuomet juokingą Vaidą Kublinską ir moters naštą nešančią Aistę Lasytę.