Liudni slibinai_Dviratis

„Viskas netrukus baigsis“ šį rudenį (bilietai prekyboje)

2016 10 04

Gerb. gyventojau,

ką tu bedarysi, kur beeisi, kur beplauksi, kokį jauką beprarysi – nieko tu nepadarysi. Viskas turi pradžias ir pabaigas. Leisdami sau manyti, kad pradžios ir pabaigos klausimas yra aktualus kiekvienam gyventojui, norime be kasdienių suvaržymų ir įsišaknyjusių prietarų atvirai prabilti apie pabaigas, kurių net nesąmoningai kasdien bijome ir kurios mus stumia gyvent. Juk pažvelgimas savo baimėms į vidurius dažnai padeda iš jų išsilaisvinti. Be dramos, skubėjimo ar visažinio pozos. Atidžiau pažvelgus, net didžiausia ir nesenstanti mūsų visų baimė, gali tapti laikinumo palaima.

„Viskas netrukus baigsis“ programos klausimų nagrinėjimui esame paruošę muzikinių ir poetinių kūrinių, kurių neišgirsite jokiame kitame mūsų sanbūryje (dar žinomame koncerto vardu). Be sceninės pompastikos, nugludinto skambesio ir iš anksto surepetuoto scenarijaus.

Kad susirinkimas netaptų turgumi, kur pradedame pardavinėti pagražintus save vieni kitiems, vietų skaičius ribotas. Patenka pirmieji 100 gyventojų, iš anksto sunešę rinkliavos mokestį į „Tiketos“ kasą.

Labai jaunų žmonių nekviečiame, tačiau kuo anksčiau pradėsit apie tai galvot, tuo daugiau laiko turėsit.

Užeikit dabar, nes ką gali žinot…

Šviesaus atminimo grupė LIŪDNI SLIBINAI,
Vaidas Kublinskas, Aistė Lasytė ir Dominykas Vaitiekūnas

 

LAPKRIČIO 13 D. Lietuvos nacionalinio dramos teatro studijoje

LAPKRIČIO 19 D. Kauno kameriniame teatre

 

 BILIETAI „TIKETOJE“ >> 

 

Netradicinio formato programoje – „Liūdnų slibinų“ tandemo Aistės Lasytės, Vaido Kublinsko ir Dominyko Vaitiekūno autorinė kūryba, kurios neišgirsite kituose grupės koncertuose. Muzika, nepasaldinta poezija ir atviri pokalbiai su autoironišku humoru apie gyvenimo pabaigas. Kamerinė aplinka, leidžianti betarpiškai bendrauti su atlikėjais, lyg būtumėte užėję pas juos į svečius. Tikras gyvas garsas be mikrofonų ir kolonėlių. Viename pasirodyme – tik 100 vietų.

Maišydami muziką, autoironijos kupinas eiles ir įvairiems gyvenimams aktualias įžvalgas „Liūdni slibinai“ šiuose pasirodymuose kalba apie gyvenimo pabaigas. Neribodami savęs sceninėmis taisyklėmis ar įsišaknyjusiomis baimėmis, tarsi susitikę senais pažįstamais, jie nagrinėja santykių, darbų, gyvenimo sename bute, norų, malkų ir savo paties pabaigos temas, kurios jų kūryboje įgauna šviesų ir pozityviai nuteikiantį toną. Pasirodymuose netrūksta ir subtilaus humoro, kuris „Viskas netrukus baigsis“ kontekste kartais įgauna ir aštresnio juodo atspalvio.

Išskirtinis pasirodymo formatas leidžia be sceninio barjero bendrauti su „Liūdnų slibinų“ trijule kamerinėje aplinkoje. Kaip teigia patys atlikėjai, „Viskas netrukus baigsis“ pasirodymo žanras – gyventojų susirinkimas, kur susitinka gyvenantys ir apie savo gyvenimą mąstantys gyventojai.

„Viskas netrukus baigsis“ dainas taip pat galima išgirsti paskutiniame grupės albume. Leisdami sau atsisakyti tobulybės paieškų įrašuose atlikėjai užfiksavo tik realaus atlikimo akimirką – be suklydimų užglaistymo ar garso technologijomis pagražinto skambesio.

Dėl programos formato ir temos rekomenduojama jau turintiems 14 metų ir vyresniems gyventojams.

Pasirodymo trukmė 1 val. 15 min.