Apie Tautos Gelbėjimo Misiją pajūryje

2010 08 25

Daugiadienės  Pajūryje’10

Jau kasmetinėmis tapusios mūsų gastrolės po pajūrį, siekiant grąžinti pailsėjusį kurortuose tautietį liūdesiop, šiemet irgi nebuvo beprasmės. Taip pat – nebuvo ir be nuotykių. Pirma naujiena – prieš pat išvažiuojant paaiškėjo, kad nė vienas neatsimename, kada turi vykti koncertas Nidos „Agiloje“ – ar vakar, ar paskutinę turo dieną. Feisbuko šalia neturėjom, užrašų knygelių nepasiėmėm (gi pajūrin…). O begalvojant apie Nidą, mus aplankė vizija – koncertas po nužydėjusiu kaštonu. Grupės mažyliui tai pasirodė romantiška, turėklui – prasminga, o grupės moteris nebeturėjo laiko pasisakyti, mat laikė iškišusi galvą pro liūdnamobilio langą ir vaidino šunį. Vieta atrasta – „buterbrodinė“ prasmingu pavadinimu „Kaštonas“, mat yra įsikūrusi aplink kaštonmedį. Bet kaip čia taip iš kitos pusės… pradėkime nuo pradžių ir papunkčiui:

1. Pirmoji stotelė, kurios su nekantrumu laukta, buvo Tėvynė. Užkąsta buterbrodų.

2. Palangos „Vandenyje“ Dominykui buvo įteiktas miniatiūrinis kaklaraištis, kurio, kaip palinkėjo gerbėja, daugiau skalbti nebereiktų, kad dar labiau nesusitrauktų.

3. Naktį, kol Vaidas ir Dominykas miegojo, Aistė kartojosi, kas yra do diezas ir skaitė knygą apie „Titaniko“ muzikantus – įkvėpimui.

4. Kitą dieną Klaipėdoje, radus „Švyturio Menų doką“ pasidžiaugta paveikslėliu virš scenos – tiesiog „G“LS plakatas – graži jauna moteris, stiprus ir tvirtas vyras, bei vaikiškai rubuilis mažylis tarp jų.

5. Koncerto metu Dominykas dovanų jau negavo, jos atiteko Vaidui – lininis maišelis, pilnas gintarų ir išdidžiu užrašu „Lietuva“. Turėklas džiaugėsi, kad jo dvasinėmis priemonėmis skatinama Tauta ima skirti prioritetus. Tačiau pats nustojo skirti miestus ir, susipainiojęs, pavadino Klaipėdą Palanga. Iš salės jį išnešti pavyko saugiai.

6. Nidoje, atsidūrus „Kaštone“ ir po kaštonu, buvosuprasta, kad kiek sunkoka tilpti scenoje – Batmanas gavo papildoma būgnijimui rakandą – jachtą šalia scenos, žmogus, grojantis viršininku liko užspeistas kampe, Dominykas dainavo ir barškėjo atsisukęs į pievą, Vaidas – į gatvę, o Aistė – šonu ir su idėja perspektyvoje sukioti galvą į abi puses, idant visus matytų. Tai buvo pavadinta Stereo koncertu akims su mono garsu.

7. Koncertui neįsibegėjus, atvažiavo labiausiai Tautą liūdinanti instancija – policija. Ir liepė, suprask, nutilt. „G“LS, užuot nutilę, paprasčiausiai pasisuko pievos pusėn, o tada – vienas iš baro savininkų buvo išvežtas. Skubėta baigti koncertą, kad priverstine tvarka netektų prarasti kokio nors vieno iš „grupės“ narių, deja…

8. Bet! Aistė nuo slaptų gerbėjų gavo rankų darbo laimės monetą ir jubiliejinį litą su Žalgirio mūšiu.

9. Šiemet kormoranų pamatyti nespėta. Tačiau strimgalviais belekiant prie jūros, buvo pribėgta dilema: ar klausyti Aistės, rodančios kelią, kuriuo, esą, ji neseniai jau keliavo, ar Vaido, kuris prie jūros buvo prieš gerus metus? Aistės ir Vaido keliai išsiskyrė, o mažylis nupėdino didelėmis Vaido pėdomis. Tačiau istorija baigėsi laimingai – prie jūros atsidūrė visi. Taip, ir klaidžiojo visi, ir – galiausiai susitikę – uždainavo visi.

Išsiruošę į kelionę, mes, žinoma, nepamiršome prigriebti ir savo Slaptos Kameros, kuri fiksavo visas begėdiškai liūdnas mūsų kelionės akimirkas. Video reportažas jau montuojamas ir netrukus bus pateiktas. Kol kas, prasmingai laukdami, liūdėkime be jo.