Liudni Slibinai_LRT Labas rytas eteryje

Paaiškėjo, kaip „Liūdni slibinai“ išjuoks žinomus kūrinius

2014 10 07

Paaiškėjo, kaip „Liūdni slibinai“ būsimuose koncertuose išjuoks žinomas dainas ir kokiais žodžiais atsisveikins su lietuviška valiuta. Antradienį Lietuvos nacionalinės televizijos rytiniame eteryje liūdnoji trijulė pademonstravo trumpą ištrauką, kaip jie ketina išjuokti L. Bethoveno Penktąją simfoniją.

Lietuviškųjų klasikų Žemaitės ir Maironio atvaizdais pasidabinę grupės nariai taip pat pirmą kartą viešai atliko atsisveikinimo su litu himną. „Liūdni slibinai“ šią savaitę prasidėsiančiuose koncertuose ruošiasi išjuokti ir daugiau populiarių kūrinių bei surengti lietuviškos valiutos šermenis.

VAIZDO ĮRAŠAS IŠ LRT TELEVIZIJOS ETERIO (nuo 12:57 min.)

„LITĄ IŠTIESK“ TEKSTAS

Prieš kelias dienas šešerių metų sukaktį paminėję „Liūdni slibinai“ jau šį trečiadienį surengs gyvo garso koncertą Klaipėdoje, ketvirtadienį Panevėžyje, o penktadienį Šiauliuose. Grupė prieš kurį laiką atskleidė, kad šįkart programoje tarp jų pačių dainų, bus išjuokti kitų kūrėjų hitai. Socialinio tinklo „Facebook“ savo paskyroje jie netgi paviešino nemažai dėmesio sulaukusį video įrašą, kuriame grupės nariai Aistė Lasytė ir Dominykas Vaitiekūnas lyg pakvaišę iš kažko juokiasi.

Pasirodo, liūdesio sergėtojai muzikinius kūrinius koncertų metu išjuoks tiesiogine šio žodžio prasme. Atlikėjai, pasitelkdami tik juoko garsą, atliks garsias melodijas. Išjuokimo techniką besitrineruojanti trijulė atskleidė ir vieną, iš juoko egzekucijai pasirinktų kūrinių. „Cha cha cha“, „chi chi chi“, „cho cho cho“ ir kitais panašiais garsais bus atlikta Penktoji Bethoveno simfonija.

Išradingais sprendimais publiką dažnai pradžiuginantys „Liūdni slibinai“ būsimuose koncertuose taip pat surengs gedulingas apeigas, kurių metu drauge pakvies atsisveikinti su litu. Šia proga „slibiniška“ komanda atnaujino savo dainą „Litą ištiesk“.

„Buvai tu brangus, tave mes branginom. Gėrėjos tavim labiau nei merginom. Lietuvi tautieti, ištrauk piniginę, žiūrėk, kaip palieka litas tėvynę. Kaip gaila, iš tikro, Maironių, Kudirkų… Atleiskite vyrai – buvo čia cirkų. Paleiskim iš rankų – už jūrų, už marių, paleiskim išskristi Girėną ir Darių“, – dramatiškai atliekamoje dainoje skamba „Liūdnų slibinų“ eilės, skiriamos nacionalinei valiutai.

Gyvai atliekamą šį himną, garsių kūrinių išjuokimą, daugiau poetiškų „Liūdnų slibinų“ dainų bei šou elementų – jau spalio 8 dieną Klaipėdos koncertų salėje, spalio 9 dieną Juozo Miltinio dramos teatre Panevėžyje, spalio 10 dieną Šiaulių kultūros centre. Spalio 23 dieną grupė surengs pasirodymą „Žalgirio“ arenos amfiteatre Kaune, o spalio 24 dieną pramogų salėje „Vakaris“ Vilniuje.