2012 m_4 gimtadienis_Fotografe Nele Chomiciute 2

„Liūdni slibinai“ pavasarį sugrįš į Londoną

2014 03 13

Jau rytoj pavasarinius koncertus pradėsiantys „Liūdni slibinai“ šiemet sugrįš į Jungtinę Karalystę. Gegužės 15 dieną grupė surengs pasirodymą Londono gyvos muzikos klube „Cargo“. Netradicinį skambesį lietuviškiems tekstams suteikiantys atlikėjai šįkart tautiečiams svečioje šalyje pristatys naujausią savo dainų rinkinį „Imkit mane ir klausykit“.

Tai bus trečiasis Lietuvos 2012 Metų grupe tituluotų „Liūdnų slibinų“ koncertas Didžiosios Britanijos sostinėje. Paskutinį kartą grupė ten lankėsi praėjusių metų pradžioje. Į koncertą tuomet nepavyko sutilpti visiems norintiems, todėl šį kartą „Liūdni slibinai“ su visa gyva grupe pasirodys didesnėje erdvėje.

„Daug visko įvyko per šiuos metus – raliavom festivaliuose, audringai dešimtyje Lietuvos miestų gimtadienį atšventėm, aplankėm išsvajotąją žemę – Ameriką, naują dainų rinkinį išleidom ir net su visu orkestru naujus metus pasitikom. Jaučiam, kad reikia apie viską papasakoti liūdintiems angliškoje saloje, pasidalinti pasaulietiškais patyrimais, naujomis melodijomis ir Tėvynėje tvyrančiomis pavasario nuotaikomis“, – kalba koncertuose šmaikštaus žodžio kišenėje neieškantis „Liūdnų slibinų“ narys Vaidas Kublinskas.

Londone vyksiančiame koncerte „Liūdni slibinai“ ketina atlikti dainas iš naujo savo albumo „Imkit mane ir klausykit“, kuriame moderniais muzikiniais sprendimais suskamba žinomų Lietuvos poetų tekstai. Tiesa, šįkart koncerte laukiami ne tik lietuvaičiai. Įžvalgių pokštų pasirodymuose nestokojantys atlikėjai teigia, kad jie jau turi praktikos su užsienietiškai kalbančia publika, tad, jei prireiktų, galėtų savo patirtį panaudoti ir Londone.

Pirmąjį pasirodymą anglų kalba „Liūdni slibinai“ rudenį surengė Niujorke, o antrąjį buvo galima išvysti neseniai vykusioje konferencijoje „TEDxVilnius“. Pastarojo pasirodymo metu salėje susirinkę žiūrovai nesulaikė juoko, klausydami „Liūdnų slibinų“ ir iš Didžiosios Britanijos atvykusio konferencijos vedėjo pokalbio apie krepšinį, kriketą, lietuvių ir britų ypatumus.

Prieš išvykdami į Londoną, „Liūdni slibinai“ skirti laiko liūdesiui kviečia ir gyvenančius Lietuvoje. Rytoj, kovo 14 dieną liūdesio chuliganai koncertuos „Žalgirio“ arenos GALA amfiteatre Kaune, balandžio 5 dieną Vilniuje, pramogų salėje „Vakaris“. Balandžio antrąjį savaitgalį teatrališkoji grupė pasirodys Palangoje, muzikos klube „Vandenis“ ir Klaipėdos koncertų salėje.

IŠANKSTINIAI BILIETAI Į KONCERTĄ LONDONE 10£ (bilietų skaičius ribotas)!