Aiste_Zemuogiu sode

Valentino dienai – moteriško liūdesio daina „Mergaitė melagė“ (video)

2014 02 13

„Liūdni slibinai“ Valentino dienos proga paviešino grupės moters išpažintį dainoje „Mergaitė melagė“. Šmaikščioji trijulė neslepia, jog šis Aistės Lasytės kūrinys yra išprovokuota kitos žinomos dainos pavadinimu „Melagė“. Tai išduoda ir „Liūdnų slibinų“ paviešintuose video kadruose romantiškai pasirodantis dainos „Melagė“ atlikėjo Manto Jankavičiaus atvaizdas.

Pasitinkant meilės dieną „Liūdni slibinai“ lieka ištikimi liūdesiui primindami, kad meilėje ir jos paieškose gausu minorinių, dažnai ir išsiderinusių natų. Atlapaširdiškai kalbantys apie tai, ką ne vienas mintyse laiko nutylėdamas, ironiškieji atlikėjai šįkart prabilo apie moterišką meilės laukimą.

„Greitai paslaptingai uoliai, bėga nuo manęs jaunuoliai. Nors man dvidešimt šeši jau, bet aš dar neištekėjau. Ar aš ištekėsiu, ar ne, aš mergaitė žemuogių sode – aš melagė žemuogių sode“, – melancholiškai dvejonėmis dėl ateities dainoje dalinasi Aistė Lasytė.

Kūrinyje lengvai juntamus savivertės klausimus mėgina sklaidyti „Liūdnų slibinų“ narys Vaidas Kublinskas, koncertuose pats neretai pasidalijantis liūdesiu dėl savo išvaizdos. „Kiekvienas žmogus yra vertas meilės – net ir tas, kuris nėra iki galo geras“, – pasirodo jo citata dainos „Mergaitė melagė“ video pabaigoje.

Pasidalinti liūdesiu ir pozityviu žvilgsniu į priekį „Liūdnų slibinų“ gerbėjai galės pavasarį vyksiančiuose koncertuose Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Palangoje.