Liūdni Slibinai

Šventiniuose koncertuose vyks D. Vaitiekūno ir V. Kublinsko šokių kova

2013 12 11

Kalėdiniame ir Naujametiniame „Liūdnų slibinų“ koncertuose lauks naujas sceninis šou – vyriška šokių kova. Šokių srityje pasižymėjęs Dominykas Vaitiekūnas stos į judesių mūšį su savo didžiuoju kolega Vaidu Kublinsku. Geriausios metų grupės vyrai nusprendė šokių pagalba išsiaiškinti, kas geriau – liaudyje laiko patikrinta klasika, ar nauji žingsniai su moderniais elementais.

„Būdami ant Naujųjų metų slenksčio dažnai pagalvojame, kokie buvo praėję metai ir kokie gi bus ateinantys. Šiuolaikinis žmogus turi begalę pasirinkimų, todėl neretai pasimeta, ar rinktis tradicinius dalykus, ar išbandyti kažką nauja. Štai, pavyzdžiui, rinktis naują dantų pastą ar naudojamą jau kelerius metus, ieškoti naujo vyro ar gyventi su tuo pačiu, pasirodyti scenoje įprastai ar pamėgint su orkestru? Daugybė klausimų, daugybė galimų atsakymų. Pasitarę su Dominyku Vaitiekūnu nusprendėme, kad mąstydamas tokių klausimų Senųjų ir Naujųjų metų sandūroje neišspręsi, todėl aiškinsimės šokiais“, – sprendimą surengti šokių mūšį komentuoja „Liūdnų slibinų“ narys Vaidas Kublinskas.

„Liūdni slibinai“ metų pradžioje jau yra rengę repo mūšį, kuriuo šiuolaikiškai iliustravo žiemą varančią Kanapinio ir Lašininio kovą. Rudenį gimtadieniniuose koncertuose grupė savo gerbėjus intrigavo išskirtiniu lazerių šou, kuris kiekvieno žiūrovo veide įžiebė šypseną. Jau kitą savaitę vyksiančiame Kalėdiniame koncerte Vilniuje, o paskutinį šių metų vakarą Naujametiniame koncerte su VDU kameriniu orkestru Kaune, „Liūdni slibinai“ pademonstruos šių dienų ir tradicinių šokių grumtynes.

Charizmatiškasis „Liūdnų slibinų“ narys Dominykas Vaitiekūnas savo plastiškais judesiais yra džiuginęs ne tik grupės koncertų lankytojus. Televizijos auditorijai atlikėjas gerai pažįstamas ir kaip televizinio šokių projekto laimėtojas. Kiek mažiau savo judesio talentą scenoje rodantis Vaidas Kublinskas šokių mūšyje pasitelks kuklesne, tačiau ne mažiau svarbia patirtimi. Didysis „Liūdnų slibinų“ narys gerbėjams pažįstamas kaip estradinės grupės dainos „Žuvėdra“ choreagrafijos autorius ir atlikėjas. Ironiško jumoro nestokojantis Vaidas Kublinskas taip pat yra režisavęs šokių ansamblio „Liūdna pažiūrėti“ numerius, rodytus ankstesniuose grupės koncertuose.

Pirmieji žiūrovai šią istorinę šokių kovą galės išvysti gruodžio 18 dieną Kalėdiniame koncerte Vilniuje. Dar pompastiškesnis kovos dublis įvyks gruodžio 31 d. Kaune, Naujametiniame „Liūdnų slibinų“ koncerte su visu VDU kameriniu orkestru.