VDU kamerinis orkestras_fotografas Jonas Petronis

„Liūdni slibinai“ Naujųjų sutikimui rengia išskirtinį koncertą su VDU kameriniu orkestru

2013 11 21

Ką tik iš koncertinio turo Jungtinėse Amerikos Valstijose sugrįžę „Liūdni Slibinai“ jau ruošiasi žiemos šventėms. Geriausios praėjusių metų grupės vardą gavę atlikėjai gruodį pakvies drauge laukti Kalėdų šventiniame koncerte Vilniuje. O paskutiniam šių metų vakarui spalvingoji grupė rengia naują projektą – koncertą su Vytauto Didžiojo universiteto kameriniu orkestru Kaune. 

Palydėdami senuosius metus ir pasitikdami Naujuosius, „Liūdni slibinai“ pasiryžo sceninei avantiūrai. Pirmą kartą aktorių grupės ryškiausios dainos suskambės akomponuojant styginių orkestrui. Po itin darbingo rudens, kurio metu „slibinai“ dešimtyje Lietuvos miestų atšventė penkerių metų gimtadienį, pristatė naują dainų rinkinį ir aplankė tautiečius už Atlanto, grupė nusprendė kartu su gerbėjais pažymėti ypatingą metų vakarą.

„Šiuolaikinis žmogus patiria nuolatinį laiko bėgimą: čia rytas, čia žiūrėk jau vakaras; čia ką tik buvo vasara, o jau dažnas pradeda planuoti Kalėdas; čia dar tik atėjai į pirmą klasę, o jau žiūrėk ir dirbti liepia…Pajuntame sustojusią akimirką tik labai retais atvejais – didelės sėkmės, ar, deja, nesėkmės momentais. Ir tik vieną kartą metuose šį laiko stabtelėjimą pajuntame visi kartu, kai vieni metai jau baigiasi – juose jau nieko rimto nenuveiksi, o kiti savo rimtais reikalais užpuls tik kitą rytą.

Kviečiame šiai nerimtai akimirkai, o gal net porai nerimtų valandų, stabtelti ir kartu pasvarstyti, kas gyvenime svarbiau: visus pralenkti ar leistis visų pralenkiamam; atrodyti prieš kitus gražiai ar matyti tik kitus gražius; būti mylimam ar tikėti savimi; galvoti apie tai, ko nepadarei praėjusiais, ar mąstyti ką nuveiksi naujais metais? Atsakymų galime ir nerasti. Bet gal pavyks bent tai akimirkai pamesti klausimus“, – kviesdamas į Naujųjų metų išvakarėse vyksiantį koncertą kalba grupės liūdnojo veido savininkas Vaidas Kublinskas.

„Liūdni slibinai“ drauge su įvairiems muzikiniams žanrams bei eksperimentams atviru VDU kameriniu orkestru atliks įdomiausias savo dainas. Su styginių instrumentų magija ir galia suskambės dainos pagal lietuvių poetų klasikų ir pačių grupės narių tekstus. Dirigento Roberto Bliškevičiaus vadovaujamam orkestrui šiuo metu specialiai ruošiamos tokių hitų, kaip „Daina, raginanti tautą“, liaudyje geriau žinoma, kaip „Ralio karvytis“, vaikų pamėgto „Pieno fabrikėlio“, feministinio šauksmo „Jeigu aš būčiau vyras“, A. Baranausko „Anykščių šilelio“ ir daugelio kitų kūrinių aranžuotės.

Koncertuose įvairaus amžiaus publikos sulaukiantys „Liūdni slibinai“ teigia, kad Naujametiniame renginyje laukiami ir mažiausieji „slibinų“ klausytojai, ir jau paaugę, ir ne vieną dešimtį nugyvenę liūdesio išpažinėjai. Neeilinis teatrališkosios grupės koncertas su VDU kameriniu orkestru – gruodžio 31 dienos vakarą Kaune, Vytauto Didžiojo universiteto didžiojoje salėje.

BILIETAI į Kalėdinį koncertą VILNIUJE (gruodžio 19 d.): TIKETA

BILIETAI į Naujametinį koncertą su VDU kameriniu orkestru (gruodžio 31 d.): TICKETPRO