Dominykas guli prie gitaros

„Liūdnų slibinų“ gimtadienio koncertuose lazerių šou ir šuolis per degantį lanką

2013 10 14

„Liūdni slibinai“ savaitgalį pilnutėlėje Klaipėdos koncertų salėje surengė jau aštuntąjį savo gimtadieninio turo „5 kartus ralio!“ koncertą. Teatrališkoji grupė gerbėjus džiugina ne tik naujomis dainomis, bet ir kraują bei dėmesį stingdančiais triukais. Šventinių koncertų publiką priverčia šūkčioti neeilinis lazerių šou bei šuolis per degantį lanką. Šią savaitę Kaune ir Vilniuje vyksiančiuose finaliniuose koncertuose šmaikštumo nestokojantys „Liūdni slibinai“ programą ketina papildyti dar negirdėtomis fanfaromis.

„Mūsų jubiliejiniuose koncertuose žiūrovai turi išskirtinę progą pamatyti lazerių šou už penkiasdešimt litų. Galime garantuoti, kad tokio šou niekur kitur nepamatysite. Be populiariausių ir naujų mūsų dainų šiuose koncertuose netrūksta šou elementų. Kai kurie iš jų yra rizikingi ir net pavojingi gyvybei. Žiūrovams, mačiusiems, kaip švenčiame gimtadienį,  rekomenduojame nebandyti pakartoti to namuose, tam tikri dalykai turi likti scenoje“, – teigia valiūkiškumui atsparus „Liūdnų slibinų“ narys Vaidas Kublinskas.

Jau pabuvoję koncertuose, skanduojančiuose „5 kartus ralio!“, turėjo progą pamatyti Dominyko Vaitiekūno šuolį per degantį lanką. Mažasis „Liūdnų slibinų“ narys, vaikystėje svajojęs tapti cirko direktoriumi, jubiliejaus proga nusprendė patirti bent truputį cirko džiaugsmo.

Išradingieji „Liūdni slibinai“ turo metu nepraleido šanso paieškoti ir galimos sceninės jaunosios kartos pamainos. Koncertų metu Panevėžyje ir Šiauliuose scenoje kelioms minutės „slibinų“ trijulę pakeitė vaikai iš salės. Pagal ūgio ir lyties skirtumus parinkti mažieji žiūrovai, atsistoję į Aistės Lasytės, Dominyko Vaitiekūno ir Vaido Kublinsko vietas, buvo supažindinti su scenos žvaigždių spindesiu.

Skirtinguose Lietuvos miestuose penkerių metų gyvavimą švenčiančius „Liūdnus slibinus“ gerbėjai stebina originaliomis dovanomis. Artistiškieji atlikėjai gauna „Liūdnų slibinų“ logotipu padabintus melionus, šokoladus, tortus, rangdarbius. Štai Tauragėje liūdnieji aktoriai netgi gavo logotipu papuoštą gipsinę plytą. Asociacijas su grupės daina „Gipsas“ kelianti bintu perrišta plyta linkėjo apsiginti nuo nekūrybiškų dienų. Prie plytos taip pat buvo pritvirtintas senas penkių litų banknotas su kalbininko Jono Jablonskio atvaizdu.

Patys „Liūdni slibinai“ pirmojo jubiliejaus proga savo gerbėjams dovanoja dainų rinkinį „Imkit mane ir klausykit“. Grupės svetainėje nemokamai galima atsisiųsti keturiolika dainų pagal žinomų Lietuvos poetų tekstus.

Šį ketvirtadienį „Liūdni slibinai“ surengs šventinį koncertą Kaune, penktadienį ir šeštadienį Vilniuje. Paskutiniuose turo koncertuose grupė ketina pasirodyti su specialiomis fanfaromis ir pristatyti ryškiausias savo dainas nauju skambesiu. Jau kitą savaitę „slibinų“ trijulė išskris į Jungtines Amerikos Valstijas, kur surengs pasirodymus Los Andžele, Čikagoje, Ročesteryje ir Niujorke.

„Liūdni slibinai“ – „Anykščių šilelis“ (žodž. A. Baranausko):